Translate

dimanche 20 mai 2012

Article du site officiel de la ville de Caldès de Montbui annonçant la signature du serment de jumelage

Participació Ciutadana. Caldes de Montbui i Saint-Paul-lès-Dax, pobles germans
Foto de grup del sopar oficial
16/05/2012 ·
Aquest cap de setmana els alcaldes de Caldes de Montbui i Saint-Paul-lès-Dax han fet oficial l'agermanament entre els pobles francès i català, que tenen en comú l'identitat termal

Caldes de Montbui, de tradició termal mil•lenària, i Saint-Paul-lés-Dax, que va descobrir el seu potencial termal ara fa uns 30 anys, han decidit fer oficial un projecte de germanor, col•laboració i entesa. Per això, aquest cap de setmana ha viatjat a la població francesa una comitiva formada per representants de l'Ajuntament, per representants de l'Associació Amics d'Europa i per alumnes, professorat i familiars de l'Escola Municipal de Música Joan Valls, per iniciar de manera institucional i social la relació d'amistat i cooperació que promou aquest agermanament.

El dissabte 12 de maig a la tarda, l'alcalde Jordi Solé, i l'alcaldessa Danielle Michel, van signar el document d'agermanament i es van adreçar als catalans i francesos reunits en l'acte oficial per traslladar-los la satisfacció de tots dos pobles.

Solé va afirmar que Caldes "veu en aquest agermanament una oportunitat més per demostrar que som un poble obert, amb la curiositat suficient per mirar enfora no només per donar-nos a conèixer, sinó també per aprendre i millorar a través del contacte amb altres pobles, cultures i idiomes". També va "esperonar als membres d'Amics d'Europa a empènyer, amb energia i il•lusió, aquest projecte, sempre amb l'Ajuntament al seu costat" i va recordar que "aquest ha de ser un projecte de la ciutadania, de les entitats, dels amics d'Europa, però també ha de ser un projecte que se'l creguin les respectives institucions".

Al costat de l'alcalde, en l'acte institucional, seien els regidors Vicenç Personat, Isidre Pineda, Jaume Mauri i Pilar Aznar, i el representant de l'Associació d'Amics d'Europa, Pau Leon.

La firma oficial del document va anar acompanyada d'un concert a càrrec de les escoles de música de Caldes de Montbui i de Saint-Paul-lés-Dax, així com d'una mostra del folklore i les tradicions de la població francesa.

Tant en l'acte oficial com al llarg de la trobada, la comitiva de Caldes de Montbui va mostrar el seu agraïment a l'Ajuntament i el Comité d'Agermanament de Saint-Paul-lès-Dax pel respecte, l'atenció i la sensibilitat mostrada envers la identitat, els símbols i la llengua catalana.

A l'octubre, coincidint amb la Capvuitada, es repetirà aquest acte oficial de firma de l'agermanament a Caldes de Montbui.

L'agermanament amb Saint-Paul-lés-Dax és una aventura que tot just comença i que és oberta a la ciutadania i a les entitats, els principals motors de la xarxa de relacions que es poden establir entre els dos pobles. Si voleu formar part d'aquest projecte adreceu-vos a l'Associació d'Amics d'Europa: caldes.saintpaul@gmail.com. Presidenta: Carole Guinard; Secretari: Pau Leon.

Els objectius de l'agermanament
Saint-Paul-lés-Dax va descobrir l'aigua termal ara fa uns 30 anys, de maner casual. Aquesta descoberta va significar la transformació total de la vila de prop de 14.000 habitants situada a la regió d'Aquitania (departament de Les Landes). El poble s'ha convertit en un centre termal de referència, que combina les propietats curatives de l'aigua termal amb espais d'oci urbà i oci en els entorns naturals del voltant del llac Adour.

La seva joventut pel que fa al fet termal els va animar a iniciar un projecte d'agermanament amb un poble amb més experiència, i Caldes de Montbui va ser la població elegida. La coincidència d'objectius i l'entesa que de seguida es va donar durant les trobades institucionals i de diferents sectors socials van propiciar la formalització d'aquesta unió.

Durant la trobada a Saint-Paul-lés-Dax aquest maig, els dos pobles han definit els objectius i el fil argumentari del treball que faran conjunt i que estarà basat en el termalisme, l'associacionisme, l'acció social i l'europeisme.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire