Translate

lundi 30 janvier 2012

Présentation du week end de novembre à Saint Paul lès Dax sur le site officiel de la Mairie de Caldes de Montbui

Notícies
Participació Ciutadana. Representants polítics de Caldes i de Sant Paul Les Dax firmen una declaració de voluntats a favor de l'agermanament

15/11/2011 ·
Una delegació de l'Ajuntament de Caldes de Montbui ha viatjat aquest cap de setmana a Saint Paul Les Dax per assistir a la firma d'un document a favor de la col•laboració entre els dos municipis

El primer tinent d'alcalde, Vicenç Personat, el regidor de Participació Ciutadana, Isidre Pineda, i la regidora de Treball, Pilar Aznar, han viatjat aquest cap de setmana a la localitat francesa de Saint Paul Les Dax, on s'ha fet oficial la voluntat dels dos municipis per iniciar el camí cap a l'agermanament. Per això, els representants dels dos ajuntaments han signat una declaració segons la qual es comprometen a contribuir i a afavorir accions per l'acostament social i cultural dels dos pobles termals, fins aconseguir que esdevinguin pobles germans.

Aquest gest arriba després de diferents acostaments entre les dues viles, que van començar l'any 2009 a petició de Saint Paul Les Dax. L'intercanvi d'experiències dels dos últims anys i el coneixement més a fons d'un poble i l'altre han permès detectar punts d'interès en comú que afavoreixen un futur agermanament, el més important, la identitat termal de tots dos. Amb tot, previ a la firma del document, els representants municipals van dedicar una jornada a presentar els trets més característics de la cultura catalana i la francesa en general, i de Caldes i Saint Paul en particular.

Al viatge es van afegir diferents agents de la vida associativa i cultural calderina, entre ells alguns membres de la Comissió per l'agermanament amb Saint Paul Les Dax que ja s'ha creat amb veïns de Caldes. Gràcies a la trobada, durant el cap de setmana van sorgir també les primeres propostes d'intercanvi, que duran a terme l'Escola de Música Joan Valls, Caldesflor, Creu Roja i artistes locals.

La resposta ciutadana En aquest moment existeix un grup no formal de calderins motivats per dur a terme aquest agermanament, Grup d'Agermanament amb Saint Paul Les Dax i que en breu es constituiran com a associació. A aquest grup de treball per dur a terme l'agermanament s'han sumat entitats com Creu Roja, Cercle d'Amics de Taunusstin (l'entitat que gestiona l'agermanament que Caldes manté amb la població alemanya), Bombers Voluntaris i Bastoners de Caldes.

Si us voleu sumar a aquest projecte podeu fer arribar un correu a l'adreça: caldesambstpaul@gmail.com.

L'Ajuntament respon, doncs, a un interès que sorgeix sobretot de la ciutadania i les entitats, que seran els principals impulsors de l'intercanvi i la col•laboració amb aquest futur germà de Caldes de Montbui.

Cliquez sur le logo de la ville pour découvrir le site de la Ville de Caldes de Montbui

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire