Translate

lundi 13 décembre 2010

Article publié par la revue "TOT CALDES" de Caldes de MontbuiLa vila termal de Saint Paul Lès Dax voldria agermanar-se amb Caldes

Fa dos anys la vila termal de Saint Paul Lès Dax va decidir crear un comité d’agermanament i la gent va decidir escollir una ciutat d’Espanya i, al ser una ciutat termal, entre els criteris que es van destacar era la de una ciutat termal, amb un patrimoni històric important, que faci esforços per a la joventut, amb un bon moviment cultural i que fos una vila amb més o menys els mateixos habitants, i van trobar Caldes de Montbui gràcies a internet, i van intentar contactar amb l’Ajuntament.

La Festa Major de l’any passat ja van venir cinc persones i pel novembre hi va anar una delegació de l’Ajuntament de Caldes per assistir a un festival de circ europeu. Aquest estiu també van venir persones de Saint Paul Lès Dax a Caldes per conèixer més als vilatans i, ara, després de tornar aquesta Festa Major unes 23 persones i donar-se a conèixer a Caldes, esperen entablir contacte amb persones interessades per poder fer intercanvis. Properament l’Institut Manolo Hugué farà un intercanvi amb l’Institut de Saint Paul Lès Dax els propers mesos d’abril i maig de 2011 amb uns 25 estudiants d’ambdues viles termals, amb això, si prospera, els agradaria poder agermanar-se amb Caldes, com ja fa 20 anys es va agermanar Caldes amb Taunusstein, ens comentava Fabién Larriviere, vicepresident del comité. També va venir la tinent d’alcaldessa i regidora de Joventut, Sylvie Péducasse. L’Alcalde els va donar la benvinguda i els va agrair la seva visita parlant en francès i la tinent d’Alcaldessa ho va fer en castellà. Al museu Thermalia van instal.lar una mostra fotogràfica d’aquesta vila del sud de França perquè la gent la pogués conèixer una mica, i després, es va fer a l’envelat, una mostra gastronòmica amb productes típics que la gent va poder degustar: paté, vins i dolços. Les persones o entitats interessades en fer un intercanvi amb Saint Paul Lès Dax poden dirigir-se a l’Ajuntament de Caldes.

Le lien vers le site de la revue "Tot Caldes":

http://www.revistatotcaldes.com/noticia.php?page=02&pag=02&pa=02

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire